The Creativity House

Skapa i lera

Så funkar det


Släpp loss fantasin och upplev den härliga känslan av att arbeta med mjuk vit keramiklera.  Allt ni behöver finns i vår studio vid ett bord väl förberett  för aktiviteten. Ni får en introduktion innan ni sätter i gång och sedan får ni sitta själv och skapa fritt på egen hand. Vi svarar på frågor och ger tips om ni undrar något. Ni behöver vara minst 2 personer för att få göra aktiviteten. OBSERVERA vidare att ALLA som kommer till oss deltar i inbokad gruppaktivitet. Väljer man ändå att inte delta betalar man 150:-. Aktiviteten är för vuxna (Barn från 8 år).

1 SKAPA MED VIT LERGODSLERA 

Du får 1 kilo vi lergodslera att skapa med. Det brukar räcka till att skapa  kopp eller skål). Allt du behöver finns i vår studio. Du kan kavla, ringla, tumma eller skulptera fritt. Till din hjälp finns speciella grundformar för att lätt kunna skapa skål, tallrik, mugg, vas tex. Använd gärna våra slingverktyg, gummi-skivor och andra modelleringsverktyg för att skapa mönster i leran. Eller stansa ut små figurer i leran och fäst dem direkt på era alster med slicker. 

2BRÄNNING 

När du är klar med ditt skapande, lämnar ni era leralster i studion så vi personal kan bränna dem. Ni kan välja att hämta dem endast skröjbrända (matt yta) eller så kan ni få måla dem hos oss på återbesök.  

3 TILLVAL - GLASERING 

Om ni önskar kan ni komma tillbaka och måla de alster som skapats. Då använder ni våra fina glasyrfärger, mönstermallar och dekorationsverktyg som vi har i vår studio. Efter måleriet bränner vi era alster i ugnen, en så kallad glasyrbränning. Efter glasering och bränning blir ytan  blank och slät. Vi tar en kostnad för måleriaktiviteten. Ni hämtar efter ungefär 14 dagar. Ni behöver vara minst 2 pers för att få göra denna aktivitet, ni bokar en tid via mail. 


Pris för skapa i lera aktivitet inklusive bränning: 350:-/person (from 12 aug 390:-)
Tillval vit/klarglasering 100:-/pers

Pris för måleri av sina skapade leralster: 250:-/engångskostnad för 1 pers (oavsett antal grejer personen skapat av 1 kilo lera som ingår). Tid 2 tim.