The Creativity House

Keramikmåleri

Så funkar det


Till oss kan både stora och små (från 8 år) komma och måla på keramik! Här ligger fokus på den avslappnade och kreativa måleriupplevelsen. Alla oavsett förkunskaper är välkomna till oss! Ni behöver vara minst 2 personer för att få göra aktiviteten. 

1 VÄLJ FÖREMÅL

När du kommer börjar du med att välja vilket föremål du vill måla. Föremålen du målar på är gjorda av formgjuten vit lera som har skröjbränts för att man ska kunna måla på dem. De är oglaserade och har en sträv yta. Efter glasering och bränning blir ytan  blank och slät. Det finns  bruksföremål som muggar, tallrikar och skålar, men också t.ex. sparbössor, ramar och figurer. Föremålen har olika priser. Från 290:- upp till 650:-. Så du väljer själv vilket objekt du vill måla.

2 MÅLA OCH SKAPA

Sedan är det dags att börja måla. I studion finns mycket att inspireras av, målad keramik, böcker och annat. Personalen ger introduktion, svarar på frågor och ger tips. Kreativiteten brukar komma fram lätt.  Våra färger är lätta att måla med, torkar snabbt och går att måla med flera lager för starkare nyans. Färgerna tvättas lätt bort med vatten. Glasyrerna är helt fria från giftiga ämnen (gareceramics.com)


3 LÄMNA OCH HÄMTA

När du målat klart, lämnas keramiken kvar hos oss och allt kan hämtas 10 dagar senare. Vi bränner i 1000 grader och färgerna blir vackert glansiga efter bränningen. Ni ansvarar själva för att hämta er keramik.  efter 10 dagar. Vi skickar INTE mail om detta. 

Kostnad: Priset totalt per keramikföremål står på hyllorna så ni väljer själva vad ni vill måla för objekt när ni kommer. I priset inkluderas objektet, måleriaktiviteten samt efterbearbetning av personal och glasyrbränning. En kopp kostar tex 290:- , skål 320:-, fat 450:- osv.